maanantaina, toukokuuta 14, 2007

Tavallinen päivä

Edellisessä postauksessa sanoin, että äitienpäivä oli tavallinen päivä, niin päätin nyt purkaa sen osiin.

Aamu:
noin 6.00 Suppis herää

Joskus toki esim. 6.15 tai jopa 6.30 kuten tänä aamuna, mutta ilmeisesti mun aamu-unisen ihmisen on vaan hyväksyttävä, että tyttäreni on aamuvirkku. Jos tämä jatkuu, niin onhan siitä hyötyäkin sitten päiväkotiaamuina. Odotan, että ryhtyykö Suppis ensi syksynä pimeyden lisäännyttyä taas nukkumaan pidempään, vai onko aamuvirkkus pysyvää.

Ensimmäisen tunnin aikana äiti koettaa herätä, Suppis syö puuron, saa uuden vaipan, aamupesut ja päivävaatteet päälle. Mitä puetaan, riippuu jatkosuunnitelmista. Jos mennään heti aamusta ulos/muskariin/asioille esim. kauppaan, niin body & sukkikset, jonka päälle sitten tulee vaihteleva määrä päällyksiä riippuen säästä ja minne ollaan menossa.

Jos ollaan ensin kotona, ja ulkoillaan päiväunien jälkeen, niin suosin pitkä- tai lyhythihaista paitaa + trikoo- tai collegehousuja, koska niihin voi helpommin kurkistaa, onko kakka todella tullut. Suppis sanoo "kakka" myös kun pissaa. Ja koska Suppiksella on laktoosi-intoleranssi, niin hajullisia ilmavaivojakin on.

Aamulla Suppis leikkii jollain sen hetkisellä suosikkilelullaan, juuri nyt muovisella kahviastiastollaan. Jos haluan vähän työrauhaa esim. tiskikoneen tyhjennykseen ja täyttöön, niin joskus laitan myös teletappi-dvd:n tai digiboksin uumeniin tallennetun Hoplan pyörimään. Addiktio näihin viihdykkeisiin on niin täydellinen, että saan rauhassa puuhata. Joskus laitan musiikkia, Suppis tykkää kuunnella lastenlauluja.

Jos herääminen on tapahtunut joskus 5-6 aikaan, Suppis syö noin 8.30 toisen aamiaisen, eli leivänpalan ja jugurtin. Tässä välissä syön itse aamiaista.

Jos on hoidettavia kauppa/posti tms. asioita, tykkään tehdä ne aamupäivällä, eli suht usein lähdemme asioille ja sen jälkeen puistoon, jossa Suppis keinuu, juoksee, kiikkuu ja seuraa tarkkaan muita lapsia. Kerran viikossa olemme käyneet muskarissa, joka jää nyt tällä viikolla kesätauolle, ja harvoin jossain äiti-lapsi-piirissä. Syksyllä meinaan ruveta käymään säännöllisesti lähellä olevassa MLL:n perhekahvilassa ja jatkaa muskarissa.

Jos ei lähdetä mihinkään, leikin Suppiksen kanssa esim. palikoilla ja marakasseilla ja luemme kirjoja. Pari kertaa viikossa maalaillaan ja nyt sain vihdoin hankittua elintarvikevärit itse tehtyyn muovailuvahaan, niin sitäkin aletaan kokeilemaan.

Päivä:

Kotiin palaamme noin 11.30, Suppis syö lounaan, vaippa vaihdetaan ja päiväunet odottavat. Joskus ne kestävät tunnin, toisinaan 2. Eli mun oma aika alkaa. Jos olemme olleet ulkona, käynnistän valmiiksi täytetyt astianpesukoneen ja pyykkikoneen. Jos ollaan oltu sisällä ja ensimmäinen satsi on jo peseytynyt, vaihdan pyykit ja vien märät kuivumaan. Ja sitten joko nukun tai syön itse tai luen lehteä tai katson jotain tallennetua tv-sarjaa, jota seuraan. Tai nyt luin meilit ja bloggaan.

13-14 välillä Suppis herää, saa pikku välipalan ja joko lähdemme ulos tai leikimme sisällä. Pyykkikone käy yleensä noin 2-3 kertaa päivässä. Hyvin harvoin se lepää koko päivän.

Ilta:

Iltaruuan Suppis saa noin 15.30-16. Sen jälkeen vaihdetaan taas vaippa, olemme kotona, leikitään. Isin tulo kotiin tai herääminen levolta (isi on vuorotyöläinen) on suuri ohjelmanumero. Joskus isi vie Suppiksen ulos vielä hetkeksi illalla, varsinkin jos olen erittäin väsynyt tai jos pitää tehdä jotain ilman pikku apulaista.

Jos on pesupäivä, Suppis käy kuuden aikaan saunassa meidän kanssa tai ammeessa. En ole nyt talvikaudella kylvettänyt kuivumisen estämisen takia Suppista kuin 2 kertaa viikossa, yleensä keskiviikkoisin ja lauantaisin saunan päälle, jos ei tuu akuutti tarve (esim. puuroa on koko tukassa). Yllättäen ne maalauspäivät ovat samat, milloin olen suunnitellut kylvetyksen :-). Kesällä tulee varmaan kylvetettyä enemmän, kun iho on enemmän kosketuksessa lian kanssa vähemmissä vaatteissa ulkoillessa.

Iltapuurot + d-tipat Suppis saa noin 18.30-19. Sitten vaippa, yöpuku, iltaluvut, pesut, ja nukkumaan noin klo 20.00.

Sen jälkeen mä käyn viemässä märät pyykit kuivumaan ja samalla otan kuivuneet mukaan kuivaushuoneesta. Jos ei oo käyty Suppiksen kanssa jo kylvyssä, käyn suihkussa, joskus saunotaan miehen kanssa. Sitten katselen telkkaa tai luen, rentoudun vähän, mutta periaatteessa nukkumaan on mentävä kohtuullisen aikaisin, kymmenen aikaan, jos meinaa nousta kuuden aikaan.

Tätä se on, oli jouluaatto, äitienpäivä tai arkinen maanantai. Erikoiset päivät ovat sitten vaikka sellaisia, jolloin meille tulee vieraita tai ollaan itse reissussa. Silloin Suppis saattaa nukkua rattaissaan tai muuten rytmi venyä. Tai jos ollaan jompi kumpi tai kummatkin kipeänä eikä päästä ulos. Viikonloppuisin on toki se ero, että voin nukkua joskus vähän pidempään tai pidemmät päiväunet, kun isi ottaa Suppiksen haltuun.

4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Oletteko kokeilleen Gefilus-mehuja? Meillä niistä on ollut suuri apu laktoosi-intoleranssiin liityvien haisuvaivojen vähenemisessä. Onneksi!

Unknown kirjoitti...

Ei, mutta maitohappobakteereita syödään muuten, mm. Kidius Gefilus-jugurtteja ja laitan joskus puuronkin sekaan jauheena.

Nimetön kirjoitti...

Mun kaikki vinkit on näköjään teillä jo käytössä ;-) Meillä on nimenomaan mehut siksi, että jogurtit ovat Hyla-tuotteita eivätkä kokonaan laktoosittomia.

Unknown kirjoitti...

En tiedä voisko se sitten olla se, ettei Suppis kestä hyla-tuotteitakaan, vaan ainoastaan laktoosittomia... olen nyt saanut oppimaan juomaan hyla-maitoa. Täytyy kokeilla sitä.

Mulla on itsellänikin laktoosi-intorelanssi, joten hyla-ruokavalio ei oo mikään ongelma. mutta ikävää jos pitää mennä täysin laktoosittomaan. Niitä tuotteita on taatusti paljon vähemmän...

Toinen syy rupsuiluun ja vähäiseen ajoittaiseen ripuliin voisi olla Dee-tippojen vaihto Jekovitiin, ja pöljyyksissäni tajusin vasta tänään, että olen antanut 5 tippaa, vaikka iän mukaan olisi pitänyt antaa 3. Voisikohan siitä tulla ilmavaivoja ja lievää ripulia?