keskiviikkona, huhtikuuta 27, 2005

Vappu tulee, enkä ole valmis maksamaan siitä

Vappu ja muut "pakko olla hauskaa"-päivät yleensä epäonnistuvat minulta surkeasti, varsinkin nuoruudessa. Yleensä tuli aina riitaa tai muuta porua. Nyt kun juhlinta ei ole vuosikausiin painottunut mihinkään roskan ja joka paikkaan virtsaavien humalaisten seassa vaeltamiseen, on vappufiilis vähän parantunut.

Vapun jälkien siivouksen kustannukset Helsingin kaupungille ovat yli 100 000 euroa. Samaan aikaan Helsingin sosiaalilautakunta käsittelee sosiaalitoimen menojen sopeuttamista ja leikkaamista sellaisista toiminnoista, joihin ei ole lakisääteistä velvoitetta. Mm. vanhusten palvelukeskusten toiminta ja päivätoiminta, leikkipuistotoiminta, kansainvälinen adoptiopalvelu, pari- ja perheterapia ovat olleet keskustelun alla leikkausten kohteena. Mutta toistaiseksi päättäjät eivät ole pitäneet näitä hyväksyttävinä karsimiskohteina.

Mutta karsintaa kyllä tulee. On väläytetelty mm. kuntalisän leikkaamisella sen 42 euron verran, mitä Kela nosti kotihoidon tukea, päiväkotiryhmien suurentamista, erityistukea tarvitsevien lasten avustajista leikkaamista jne.

Tietenkään asiat eivät ole verrannollisia, mutta panee miettimään, että mikä on tuon ylimääräisen sotkemisen hinta.

Ei kommentteja: