torstaina, huhtikuuta 28, 2005

Koululuokallinen lapsia kuukaudessa

Vantaan Lauri kertoo uusimmasta lehdessään Keski-Vantaan vauvabuumista. Keski-Vantaan uusille alueille Kartanonkoskelle eli meidän kotialueelle ja kasvavaan Tammistoon syntyy kuulemma koululuokallinen lapsia kuukaudessa, 20-22 kpl. Vähän tuntuu uskomattomalta määrältä. Vaikka siellä paljon lapsia onkin, meidänkin taloyhtiössä, jossa on n. 45 asuntoa, on n. 10 kpl vaunukäistä + isosisaruksia, niin silti se tuntuu virheeltä.

Jos tuo tahti jatkuu, niin loppuvuonna v. 2005 syntyneitä on 12 kertaa 20 eli 240 kpl. On siinä meidän lapsella ikätovereita, hän kun todennäköisesti on tämän vuoden tai viime vuoden lapsia. Taitaa joutua vuorossa käymään kouluakin, kun rinnakkaisluokkia tulee aasta ällään. No, onhan siellä 3 koulua, Veromiehen koulu, kansainvälinen koulu oppimis- ja informaatiotalo Pointissa ja uusi, syksyllä valmistuva Kartanonkosken yhtenäiskoulu, ja osa noista syntyy Tammistoon ja menee Tammiston kouluun.

Noista 2 koulua ei sovi meille. Veromiehen koulu ei käy vaarallisen risteyksen takia. En vain uskaltaisi päästää ekaluokkalaista ylittämään Ylästöntietä, niin hurjaa menoa olen siinä nähnyt. Siinä on sattunut onnettomuuksiakin.

Kansainvälisessa koulussa taas voi olla liikaa vaihtuvuutta adoptiolapselle. Luokkatoverit kuulemma vaihtuvat tiuhaan noissa kouluissa, kun vanhemmat saavat työkomennuksia ulkomaille. Lisäksi en välttämättä halua, että koulussa on vielä se lisävaikeus, että opetus on englanniksi. Adoptiolapselle se voi olla liikaa. Voihan myös olla että se ei olisi mikään ongelma, mutta haluan kyllä, että lapsi oppii kunnolla suomen peruskäsitteet ja rakentaa muuta mahdollista kielitaitoaan sen päälle. Eli menee tavalliseen, suomenkieliseen kouluun.

No nyt sitten aika moni tuttu jo vilkuttaa tunnistettuaan mut asuinpaikan perusteella :-). Heipä hei, hyvästi anonyymiys!

Ei kommentteja: