keskiviikkona, kesäkuuta 08, 2005

Mökkikuumetta

Jokavuotinen mökkikuumeemme on kovimmillaan. Haluaisimme mökin, mutta ei ole nyt viitsitty ottaa sitä varten lainaa, kun tämä adoptiokin on vielä päällä.

Vaatimukset mökille olisivat
  • järvi tai muu hyvä uimakelpoinen vesistö vieressä, omaa hyvää rantaa ja rantasauna
  • sähköt
  • kohtuullisen hyväkuntoinen mökki tai esim. vanha omakotitalo (ei hometta, ei romahda niskaan)
  • pihaa, johon voin laittaa marjapensaita ja kasvimaan ja kesäkeittiön
  • sellaisen matkan päässä, että sinne viitsii ajaa viikonloppuisinkin (eli pk-seudulta maksimissaan noin 300 km päässä)
  • ei naapureita lähietäisyydelle
  • sopiva hinta (eli eli mitään 100 000 euroa)

Mulla olisi käytössä mökki, mutta on liian kaukana (veikkaan n.800-1000 km). Ja siellä on pirusti sääskiä ja mäkäräisiä.

Ah, milloin pääsen uimaan oman mökin rantaveteen...

4 kommenttia:

Helen kirjoitti...

Ihan samanlaiset mökkihaaveet ja kriteerit on minullakin. Tai tarkentaisin vielä että etäisyys olisi mieluiten max 200 km pääkaupungista. Välillä löydän itseni Etuovesta mökki-ilmoituksia selaamasta, onneksi mitään "must-have" ei ole vielä osunut kohdalle, rahaa kun ei tietenkään ole.

Piikkis kirjoitti...

No lähempää tietenkin vielä kivempi :-). Rajasin vaan jonkun matkan, mikä vielä menisi. Tuolla jossain 500 km säteellä (esim. Pohjois-Karjalassa) on tosi edullisia mökkejä tai maataloja järvien rannoilla, mutta matka on niin pitkä, että sinne ei sitten mennä kuin lomilla.

Taidetaan olla samalla alallakin :-).

Kaura kirjoitti...

Me päätettiin kokeilla varvasta mökkirannan veteen, eli vuokrattiin viikoksi Seitsemisen kansallispuiston likeltä melko alkeellinen möksä. Katsotaan sen jälkeen, vieläkö mökkikuumetta on :-)

Piikkis kirjoitti...

Mulla on mökkeilystä alkeellisissä olosuhteissa (siis ilman sähköä ja sisään tulevaa vettä) aika paljon kokemusta. Ja haluan sähköt :-).

Mä olen ollut Seitsemisissä viikon vuonna 1993. Oltiin ekalla vuosikurssilla ja leirikoulussa, asuttiin siinä metsähallituksen (?) talossa ja tehtiin taidetta. Mä tein Kiima-valokuvanäyttelyn.(Olen siis opiskellut Treella.)