torstaina, tammikuuta 05, 2006

Vielä yksi ryhmä ennen meitä

Nyt on sitten huhtikuussa paperinsa Kiinaan lähettäneet saaneet nimeämiset. Interpedialla oli 11 perhettä tai yksinhakijaa lähettänyt paperinsa huhtikuussa. Heistä peräti viidelle oli nimetty poika, joten poikia tulee yhä enemmän. Monille tutuille tämä on ollut yllätys. Jotkut kyselevät multakin suoraan, kuuluuko tytöstä mitään, johon aina korjaan "voi se olla poikakin". Silti sama saattaa kysyä seuraavan kerran tavatessa taas tytön kuulumisia. Nyt sitten olen kertonut lähipiiriin tätä uutista, ja valmistellut siihen, että ihan todella meille voi tulla poika.

Edelliset nimeämiset tulivat 10.11., 1,5 kk sitten. Tämä tahti voi tarkoittaa esimerkiksi seuraavaa: toukokuussa paperinsa lähettäneet voisivat saada nimeämisen helmikuun puolessavälissä tai loppupuolella ja me huhti-toukokuussa. Kohta on kiinalainen uusivuosi, joten silloin viikkoon pariin ei tapahdu mitään virastoissa.

Vielä olen ihan tyyni. Mies on jo ihan tulisilla hiilillä, luulee joka soittoani ja meiliä siksi tiedoksi.

6 kommenttia:

Scilla kirjoitti...

Mahtaa olla jännittävää odottaa. Tuleeko teille muuten aivan pieni lapsi? Luin jostakin sanomalehdestä että Kiinasta on viime vuonna adoptoitu ennätysmäärä lapsia Suomeen ja että vanhin näitä on ollut jopa 7-vuotias.

Kaura kirjoitti...

Voihan nenä, miten jännittävää!

Piikkis kirjoitti...

Meillä on toive 0-2-vuotias, käytännössä aika monet ovat olleet n. 1-1,5 v. Nyt nimetyistä nuorin on 10 kk ja vanhin 5 v.

Kiinasta adoptoitiin muistaakseni 140 lasta viime vuonna. Yhteensä kv. adoptiolapsia tuli 306.

En usko, että se uutisoinnin 7-vuotias oli Kiinasta, koska on muita maita, mistä todennäköisemmin tulee vanhempia lapsia.

Jos adoptioluvassa on ikärajoite oman tai puolison iän takia, niin silloin voi tulla myös noita isompia lapsia. Eli esim. se 5-vuotias nyt nimetyistä on voinut tulla perheelle, jossa isä tai äiti on jo yli 50 v.

Jännää on, mutta vielä ei jänskätä, kumma kyllä! Mutta on tämä sanotaan viime viikkoina muuttunut jotenkin todemmaksi omassa mielessä.

Nanne kirjoitti...

Voi hurja! :) Ihanaa, että asiat etenevät!!

nimu kirjoitti...

Kuullostaa mahtavalta, tehän olette jo aivan loppusuoralla!!! Huippua!

Nimetön kirjoitti...

Vanhempia lapsia voi toki tulla myös ilman ikärajoitetta. Myös Kiinasta on tullut 6- ja 7-vuotiaita ikärajattomiin perheisiin; meille melkein 5-vuotias. Onnea vaan loppuodotuksiin!