maanantaina, huhtikuuta 25, 2005

Viikonlopun menoja: messut, lelukauppoja ja tanssia

Olipas kiireinen viikonloppu. Perjantaina olin Kuva2005 -messuilla Wanhassa Satamassa. Messut tuntuivat jotenkin heikomman tasoisilta kuin viimevuotiset. Oli vähemmän kiinnostavia esityksiä ja vähemmän näytteilleasettelijoita. Sain kuitenkin jotain irti messuista, mutta odotukset oli viime vuoden perusteella kovemmat. On kuitenkin ihan kiinnostavaa käydä näissä kuulemassa uutuuksista.

Messujen jälkeen kävelin kauppatorille ja kävin ostoksilla. Kohta on useammat synttärikutsut edessä ja kävin kahdessa erittäin hyvässä lelukaupassa: Virike-Aitassa (Eteläesplanadi 4) ja Ombrellinossa (Pohjoisesplanadi 37). Mukaan tarttui haettujen synttärilahjojen lisäksi muutama ihanuus tulevallekin lapselle.

Varsinkin liikuttava pehmyt ensipallo oli pakko saada hakumatkaa ajatellen. Pallossa on värikkään Elmeri-norsun kuvia. Olen hankkinut tuon saman Elmeri-sarjan kuvakirjojakin. Pallo on tarpeeksi pieni, että sen viitsii ottaa mukaan. Laitoin kuvan pallosta tuohon alle.

Laitoin kuvan myös toisesta lelusta, minkä ostin lapselle, eli Lilliputtien talosta, joka avautuu vetoketjulla, ja jossa on äiti, isä ja tyttö (ilmeisesti prinsessa Lilli, prinssi Lolly ja heidän tyttönsä Lucy). Se oli niin ihanan värinen, etten voinut vastustaa. Olen hankkinut lastenhuoneeseen tuon talon värimaailman värisiä tekstiileitä ja lack-hyllyjä. Ajattelin, että tuo on juuri sopiva ensinukkekoti meille. Noita Lilliputtimaailman taloja oli enemmänkin: täällä näytteitä: sirkusteltta, linna, Nooan arkki, maatila... Aika ihania ovat. Ja tuntuu, että ovat tehty juuri näille pienille, ei liikaa irtoavia osia, esim. noiden lipastonlaatikkosänkyjen peitot ovat ommeltu kiinni, eivätkä siis huku.

Adoptioprosessistamme sen verran, että meillä siis on jo lupa, joten uskallan toivoa, että joskus on lapsikin, joka näitä ihanuuksia käyttää. Paperimme ovat viittä vaille valmiit lähtemään laillistuskierrokselle ja sitten Kiinaan.

Lauantaina menimme tanssiesitykseen Gri Gus Kit- sooloja ja muunnelmia Stoaan. Tanssijoina olivat Sinikka Gripenberg, Tommi Kitti ja Leena Gustavsson. Musiikkia soitti Jukka Gustavsson ja Rody van Gemert. Mies oli pyytänyt kaverinsakin mukaan, koska molemmat tykkäävät Jukka Gustavssonin musiikista. Tanssiesitys oli vaikuttava, ja jopa se Miehen kaveri, joka oli ensi kertaa modernia tanssia katsomassa, piti siitä. Kävimme sitten Sävelessä puimassa iltaa. Enpä äkkiseltään edes muista, koska ollaan edellisen kerran istuttu iltaa baarissa, voi olla viime kesänä? Eipä sillä, että edes tekisi mieli useammin. Kaikki vaatteet ja hiukset ym. haisivat tupakalle sunnuntaina. Näin harvakseltaan se on ehkä kivempaakin.

Ei kommentteja: