Nyt siellä samaisella CCAA:n sivustolla lukee, että CCAA on matchannut lapset niille perheille, joiden paperit on rekisteröity 13.5. 2005. Meillähän tuo päivä on 28.6. 2005. Ollaan siis jo tosi lähellä.
Samaan aikaan surettaa, ahdistaa ja pelottaa kauheasti. En voi tähän pelkoon johtavista syistä kirjoittaa kovin tarkkaan edes näin nimettömänä, mutta sattuneista syistä johtuen olen viime aikoina miettinyt hyvin paljon lapsiesityksen hylkäämistilannetta. Ja ruvennut pelkäämään sitä omalle kohdalle.
Mehän emme ole adoptoimassa ns. erityistarpeista lasta. Emme ole luetteloineet hakukirjeeseen niitä erityistarpeita, mitä voimme hyväksyä. Kotiselvityksessä lukee, että olemme keskustelleet mahdollisista erityistarpeista, ja olemme valmiit adoptoimaan lapsen, jolla on sellaisia erityistarpeita, mitä voi täällä Suomessa korjata helposti. Emme ole kuitenkaan vaatimassa mitään ns. täydellistä lasta, ja monet esimerkkinä käytettävät erityistarpeet kuten vaikka sormen puuttuminen tai likinäköisyys tuntuvat aika helpoltakin hyväksyä.
En ole kauhean tosissani edes pohtinut lapsiesityksen hylkäämistä ennen tätä. Mutta nyt kun se on konkretisoitunut, olen miettinyt joka päivä, mikä johtaisi meillä sellaiseen päätökseen. Fas on sellainen. Se vaikutti meillä ihan maavalintoihinkin. Samoin tosi syvä kehitysvamma. Miehellä rajat ovat vähän tiukemmat, mutta silti hän esim. mieltää siskonpoikansa aspergereineen kaikkineen normaaliksi lapseksi. Ja molemmat ymmärrämme, että adoptioon liittyy aina jotain taustan aiheuttamaa kiintymyssuhdeongelmaa. Ja että koskaan ei tiedä, mihin itse kukin myöhemmin sairastuu.
Nyt tajuan senkin, että tässä Kiinan kronologisessa systeemissä on vaaransakin. Jos kaikki läheiset osaavat odottaa nimeämistä tiettyyn aikaan, ja jos meillä on edessä hyvin vaikea ja surullinen päätös, niin en haluaisi, että kaikki sen tietävät. Tässä nettijulkisuudessakin on vaaransa, koska hyvin monet tunnistavat näissä pienissä piireissä toisensa.
Siksi olemme päättäneet, että sukulaisille ja tuttaville ei kerrota, kuinka lähellä nimeämistä olemme. Kerromme vasta, kun olemme saaneet nimeämisen, ja nähneet terveystiedot. En halua ruveta puimaan tuollaista valintaa kaikkien kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
6 kommenttia:
Varmaan ihan järkevää. Minäkin olen arastellut kertoa kovin monelle tarkkoja tietoja ylipäätään koko adoptioprosessistamme, kun neuvontakin on vielä kesken - jos käykin niin ettei meitä huolitakaan vanhemmiksi... Vain lähimmät tietävät ja heitäkin briiffaamme tyyliin "siihen on vielä niin pitkä aika, ei ole oikeastaan mitään kerrottavaa". Se tässä netissä onkin ihanaa kun täällä voi purkaa tunteitaan vaikkei ihan kaikkea sanoisikaan. Ja ihmiset vielä jopa ymmärtävät.
Joo, mäkin arastelin silloin. Mutta luvan jälkeen sitä tuudittautui siihen, että nyt lapsi tulee, ennemmin tai myöhemmin, ja kertoi arvioita lapsen nimeämiseen hyvinkin avoimesti. En tajunnut konkreettisesti, mitä avoimuus voi saada aikaan, ennen kuin nyt.
Hei
Missä kohtaa ne ilmoittaa CCAA:n sivuilla lasten matsauksista? Yritimme löytää muttei onnistuttu ja odotusta helpottaisi jos saisi jotain tietoa. Paperimme kyllä menivät vasta syyskuun alussa...
Kiitos jo etukäteen! t. toiset odottajat
Sillä etusivulla, englanninkielisellä (kun menet sivulle, se voi haluta asentaa kiinankieliset fontit, mutta ne voi jättää pois painamalla "cancel"), ja oikealla omassa rajatussa pienehkössä laatikossa, jossa on 2 lausetta: mitä rewiew-huoneessa tapahtuu ja mitä matchauksessa tapahtuu (siis mihin päivään asti on tehty ne).
Kun lukee näin:
The CCAA has finished the placement of children for the families whose adoption application documents were registered with our office before May 13, 2005.
...niin kauanko tuosta tiedosta menee kun tulee lähtö Kiinaan?
Kun CCAA lähettää lapsitiedot DHL:llä, menee muutama päivä siihen nimeämisestä kertovaan soittoon palvelunantajalta.
Siitä, kun saa nimeämisen ja hyväksyy sen, menee n. 7-9 viikkoa matkaan. Ensiksi odotellaan kutsuja bisnesviisumia varten. Viisumit haetaan ja matkaa järjestellään.
Joskus on kai lyhempikin väli, varsinkin jos adoptoi erityistarpeisen lapsen, jolle on tärkeää päästä täällä leikkaukseen tms. niin pian kuin mahdollista.
Lähetä kommentti