maanantaina, syyskuuta 26, 2005

Lisää rakastettavia miehiä

Tulevan kätilön mallin mukaan julkinen rakkaudentunnustus:

Minäkin rakastan miestäni. Hän käy omia vaivojansa säästämättä kaupassa, suunnittelee meidän ruokia ja tekee parempaa ruokaa kuin mitä ravintolassa saa. Viikonloppuna sain hääpäivän kunniaksi ankanrintaa, mutta kyllä mies osaa myös arkisemmat ruuat.

Kun minä olen pitkään töissä tai minulla on muuta menoa, minua odottaa valmis ruoka, usein myös imuroitu koti ja minuun kotiin tulostani ilahtunut mies. Hän siivoaa muutenkin oma-aloitteisesti. Jos olen hänestä väsyneen oloinen, hän koettaa piristää pikku lahjoilla (esim. cd-levyllä tai vaikka tuomalla mulle jäätelöä (herkku josta pidän eniten)).

Hän pitää huolta taloudestamme, osaa säästää, eikä minun tarvitse koskaan miettiä, riittävätkö rahat vai eivät. Hän huolehtii siitä. Hän tykkää huolehtia minusta. Jos tuntuu, että koko maailma on minua vastaan, hän on puolellani aina, vaikka olisinkin väärässä.

Hän ei huomauttele, vaikka työhuone lähentelee kaaosta jäljiltäni, tai jos en ole oikein ehtinyt tehdä 99 % mulle kuuluvaa kotityötä (tiskikoneen täyttö & tyhjennys). Hän muutenkin sietää pikku oikkujani ja mielialan vaihtelujani. Hän kannustaa minua kaikessa, mitä ikinä keksinkään tehdä. Hän on hauska ja älykäs, mutta ei arrogantti. Hänellä on hyvä kulttuurimaku (heh, eli sama kuin mulla). Hän on kiinnostunut maailman menosta, ja hänen kanssaan voi keskustella yhteiskunnallisistakin asioista ja myös eri maiden tilanteista. Hän tietää paljon historiasta, popmusiikista, elokuvista ja luonnontieteistä.

Hän kehuu aina uusia hiusmallejani ja uusia vaatteitani. Hän huomaa ne ilman, että niistä on etukäteen mainittu. Hänellä on selkeä mielipide esim. siitä, missä hamesssa olen hänestä seksikkäin. Hän myös kehuu, kun olen erityisesti satsannut ulkonäkööni eli esim. kun menemme ulos. Mutta ei hän valita siitäkään, vaikka haahuilen kotona pyjamassa ja tukka yhtä hyvin kuin mörri möykyllä.

Kun hän on iltavuorossa, hän soittaa minulle joka päivä, koska haluaa jutella kanssani niitä näitä. Hän suutelee mua, kun lähden pois ja kun tulen takaisin kotiin. Hänestä on outoa, jos mies ei halua olla perheensä kanssa.

Hänen kanssaan on helppo olla. Hän ei pelaa pelejä minun tunteillani. Hän ei loukkaa minua tai alleviivaa epäonnistumisiani.

Minua ei yhtään pelota hankkia lapsia tällaisen miehen kanssa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana lukea näitä!

Tekisi mieli tehdä omasta hepusta tällainen, mutta olen kylvänyt vastaavia murusia pitkin journaliani ja ripotellut niitä myös kommentteina pitkin blogistaniaa, niin tavallaan olen tehnyt sen jo. Parasta filosofiaa kerään Parisuhdearkea-sivulleni [linkki journalistani].

Piikkis kirjoitti...

Heppusi vaikuttaa samantapaiselta kuin omani. Murrekin tuntuu tutulta...

Anonyymi kirjoitti...

Juu, löysin useamman yhteneväisyyden tuosta kuvailustasi! :)